Programajánló

Mit csináljunk a hétvégén? Itt egy bakancslista

Nos, a mi válaszunk erre – ahogy már megszokhattátok -, hogy napsütésben, felhős időben, szélben, ködben, hóban, esőben (no jó, akkor nem) ki kell mozdulni. Olyan sok csodálatos dolog vesz minket körbe, a természet ezernyi arcát pedig sosem lehet megunni. Mindig új színek, új illatok és az örök körforgás. Arra gondoltunk, hogy most egy csokorba gyűjtjük Nektek a legnépszerűbb programajánlatainkat, amelyek tavasszal (is) biztosan levesznek Titeket a lábatokról! Figyelem, egy cikken belül több tippet is találsz. 😉

1. Barangolás csodálatos krókuszmezőkön át.

Az elmúlt hetekben a Magas-Tátra és az erdélyi Bihar-hegység is ébredezni kezdett téli álmából, de még hogyan! Az első tavaszi napsugarak ugyanis nemcsak a hó és jég olvadását sürgették, hanem előcsalogatták az első vadvirágokat is… »»»Tovább olvasom!

Krókuszmező_Tátra

2. Itt az idő felfedezni a legszebb magyarországi skanzeneket.

Olyan szabadtéri néprajzi múzeumokat mutatunk, amelyeket (talán) kevesebben ismertek. Pedig, mint minden emlékünket, ezeket is látnotok kell legalább egyszer – mi Pityerszeren nagyjából már ötször jártunk :)…»»»Tovább olvasom!

Göcseji Falumúzeum
Fotó: országalbum/TOMKA66

3. Próbáld ki valamelyik hazai lombkorona-tanösvényt.

Nincs is annál izgalmasabb, amikor a kirándulás során az utatok egyszer csak az ég felé veszi az irányt és a fák lombjai között vezet tovább. Ausztriában, Szlovákiában nagy népszerűségnek örvendenek a lombkorona-tanösvények és sétányok. Tudtátok, hogy nem kell azért külföldre menjetek, hogy kipróbáljátok, milyen sétálni a madarak, mókusok országában?! »»»Tovább olvasom!

Fotó: gyulajzrt.hu

4. Keress fel egy vízimalmot!

Tudtátok, hogy Magyarországon már a 11. századtól kezdve épültek vízimalmok, sőt ennél mondunk még jobbat: egy 19. századi összeírás szerint több mint 13000 (!!!) működött. Ebből ma már nagyon keveset láthatunk; néhány felújított mellett, amelyek száma ma kb. 20-ra tehető. Összegyűjtöttünk Nektek most néhányat, hogy minél hamarabb Ti is felkereshessétek ezeket… »»»Tovább olvasom!

túristvándi vízimalom

5. Utazás egy mediterrán országba – tavasszal. 😉

Málta, Portugália, Ciprus, Görögország, Olaszország – 5 ország a legkedveltebb úti célok közül nálunk – no jó, Horvátország után/mellett -, ahová sokan leginkább nyáron mentek. Mert olyankor meleg a tenger, jól lehet barnulni, olvasni, pihenni. Azoknak, akik szeretnének látni is valamit ezekből az országokból, azt javasoljuk, tavasszal kerekedjenek fel. Van 5 érvünk is, miért… »»»Tovább olvasom!

Taormina tavasz

6. Mássz fel egy kilátóra (és élvezd a panorámát)!

3 olyan kilátót ajánlunk Nektek, amelyek a mi személyes kedvenceink. Az első kettő talán kevésbé (?) ismert, a harmadik igazi befutó, főleg a Dunakanyar-Budapest környékén lakók, túrázók körében. Nagyon egyszerű megszeretni ezeket a kilátókat az odavezető túra miatt, a közvetlen környezetük miatt és/vagy (persze) a csodás panoráma miatt, ami a tetejükről fogad...»»»Tovább olvasom!

Prédikálószék

7. Kalandozz Észak-Magyarország kastélyos tájain!

Észak-Magyarországra hívunk Titeket. 2 napra 3 kastélyt ajánlunk figyelmetekbe, olyanokat, amelyeket több mint érdemes látnotok. Nem mellesleg a felfedező út az Északi-középhegység tájain vezet, ami két szempontból is jó hír: 1) a hegyek mindig szépek, 2) a szállásotok mindenképpen borvidéken lesz :D. »»»Tovább olvasom!

De la Motte kastély

Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél még több hasonlót olvasni, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz, hogy elsők között értesülhess a legújabb posztokról. Köszönjük, ha megosztod másokkal is!

Fotók forrása: pixabay, pinterest, ill. az eredeti blogbejegyzéseknél.