Programajánló

Ezek a hosszú hétvégék várnak rátok 2019-ben

Nos, január második napján épp itt az ideje annak, hogy sorra vegyük 2019 hosszú hétvégéit. Van egy jó hírünk azoknak, akik elégedettek voltak a 2018-as „terméssel”: idén sem leszünk híján a pihenőnapokkal megtoldott hétvégéknek – lesz 3 háromnapos, 3 négynapos hétvége, sőt az év végén egy hatnapos is (mármint ha azt még lehet hétvégének nevezni :D). Ez pedig azt is jelenti, hogy bőven lesz lehetőségetek utazni, pihenni, felfedezni, akár itthon, akár külföldön, hosszabban-rövidebben egyaránt.

 

2019 ünnep-, pihenő- és munkaszüneti napjai így alakulnak:

  • december 31. – január 1. – (4 nap, ezen sajnos már túl is vagyunk, de még van bőven)
  • március 15-17. (3 nap)
  • április 19–22. (4 nap húsvétkor)
  • május 1. (jutalomlazítás a hét közepén, szerdán)
  • június 8-10. (3 nap pünkösdkor)
  • augusztus 17-20. (4 nap, cserébe augusztus 10. munkanap)
  • október 23. (szerdai ünnepnap)
  • november 1-3. (3 nap)
  • december 24-29. (6 nap, cserébe december 7. és 14. munkanap)

Mikorra tervezzétek az utazást? Ha ügyesen játszotok a szabadságaitokkal, akkor a szerdai ünnepnapos hetekből teljes pihenős 7 napot szervezhettek. A hosszú dőzsöléshez használjátok ki az augusztust, hiszen akár kéthetes nyaralással is szemezhettek. Ha ki szeretnétek használni az elő- és utószezon adta kedvező(bb) lehetőségeket, válasszátok júniust vagy október végét egy csodálatos tengerparti nyaraláshoz. Azoknak pedig, akik kifejezetten karácsonykor szeretnek útra kelni, a 6 napos év végi „kötelező szabadság” igazán tetszeni fog – ezt megtoldva, akár további egy héttel, felejthetetlen élményekkel búcsúztathatjuk majd a 2019-es esztendőt. Node, ne siessünk ennyire előre! 🙂

Hova utazzatok? Az „52 hétvége, 52 kaland” rovatunk segít Nektek a legszebb hazai és külföldi úti célok felfedezésében. Ez a rovat kifejezetten a 2-3-4 napos hétvégék megtervezéséhez nyújt segítséget ;).

Hol tudtok szállást foglalni? Ez nem is kérdés. Csak kattintsatok a SzállásKérés.hu oldalára, és néhány percen belül garantáltan megtaláljátok az ideális szálláshelyet.

Ha tetszett a poszt, kövessetek minket facebook-oldalunkon is, hogy mindig értesüljetek legújabb bejegyzéseinkről.

Legyen 2019 az utazások éve!