utazás

10 bakancslistás ország 2019-re

A Lonely Planet 2019-re is összeállította top 10-es utazási listáit nekünk (országok, régiók, városok, s ahogy lenni szokott, valóban figyelemre méltó úti célokkal. Bár a fotelből nézve az ember gyakran hitetlenkedik, hogy életében valaha egyszer el fog jut például Srí Lankára, semmi nem lehetetlen. Utazni, felfedezni, megkóstolni, érezni az egyik legjobb dolog, amire megéri gyűjteni és költeni. Mi azt kívánjuk Nektek 2019-re, hogy jussatok el oda, ahová már nagyon régóta vágytok. Ha néha pedig csak úgy mennétek valahova, de nincs semmilyen konkrét ötletetek, merre, nézzetek vissza a blogunkra vagy a facebook-oldalunkra, szerintünk fogunk tudni segíteni ;).

Nézzük a Lonely Planet 2019-es bakancslistáját:

1) Srí Lanka: egy ország tele lenyűgöző vallási és kulturális látnivalóval, hihetetlen vadvilággal, lenyűgöző tengerpartokkal (a szörfösök imádják), teaültetvényekkel. Egy ország, ahol az olvasztó tengerpartról néhány óra utazás után hirtelen Angliában találod magad.

Srí Lanka

2) Németország: a bauhaus hazája, s ha épp ezért utaznál oda, akkor Weimar, Dessau és Berlin a kötelező célpontjaid.

3) Zimbabwe: Afrika egyik legbiztonságosabb országa a hatalmas Viktória-vízeséssel, lenyűgöző hegyekkel, nemzeti parkokkal és világörökségi régészeti helyeivel és nem utolsó sorban nyitott, barátságos helyi lakosokkal várja az utazókat.

Zimbabwe

4) Panama: Észak- és Dél- Amerika hídja, fővárosa idén ünnepli 500. jubileumát. Itt is találtok égbevesző hegyektől kezdve a fehér homokos tengerpartokon és trópusi esőerdőn át az ősi kultúrák emlékéig mindent.

5) Kirgizisztán: az érintetlen természetet kedvelő túrázók, felfedezők gyöngyszeme, amely most próbálja nyitogatni kapuit a látogatók előtt. (Szerintünk pedig az idei lista legizgalmasabb országa.)

Kirgizisztán
6) Jordánia: Holt-tenger, Vörös-tenger, ősi sziklarajzok, Petra romvárosa, Kuszr Amra kastélya,a szurdokokkal, sziklákkal és barlangokkal tagolt sivatagi terület (Rum vádi) és még sok minden kihagyhatatlan látnivaló. Ez (is) Jordánia.
Jordánia
7) Indonézia: a több mint 17 ezer sziget alkotta szigetvilág, amelyet nem kímélnek a természeti katasztrófák. Eddig azonban mindig gyors választ adott ezekre és napjainkban is a legkedveltebb úti célok között van.
8) Belarusszia (Fehéroroszország): főváros Minszk lesz az otthona a 2019-es Európai Játékoknak, így akarva-akaratlanul is jóval nagyobb figyelmet kap a térség idén. Megérdemli, hogy felfigyeljünk rá, s nem csak a szépen helyreállított óvárosa miatt.
9) São Tomé és Príncipe: Afrika nyugati részének felfedezetlen gyöngyszeme, festői és háborítatlan tengerpartokkal, esőerdőkkel (olyan állatokkal és növényekkel, amelyek csak itt találhatóak meg a világon). Fontos cukor- és kakaóbab-termesztő  terület, ahol még a kávé termesztésének és feldolgozásának múltjába és jelenébe is beleshetünk.
10) Belize: A Karib-tenger partján találjátok ezt az országot, amely hatalmas zátonyával (a világon a második legnagyobb) és a Közép-Amerikában az egyik legszélesebbnek számító barlangrendszerével már önmagában is felhívja magára a figyelmet. Ráadásul még a tömegturizmus sem ért el ide.
Belize

Te melyik országot választanád magadnak?

Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél még több hasonlót olvasni, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz, hogy elsők között értesülhess a legújabb posztokról. Köszönjük, ha megosztod másokkal is!

Forrás: lonelyplanet.com, pixabay