Uncategorized

Strandolj ingyen a Balatonon idén is!

Mi tagadás, idén hatalmas lépésekkel rohant hozzánk a nyár, és amióta ideért, alig várjuk (mi legalábbis nagyon), hogy a hétvégén a vízpart felé vegyük az irányt. Ha pedig már mehetnékünk van, miért ne olyan helyen kössünk, ki amiért nem kell fizetni. Ameddig a jó öreg Balaton szabadstrandokkal kínál minket, fogadjuk csak el a meghívását – hátha egyszer vége lesz ennek a jutalomnak. Következzen egy gyűjtemény a legkedveltebb balatoni szabadstrandokról, amelyekről könnyen lehet, hogy még csak nem is hallottatok. 😉

1. Balatonberény, Csicsergő sétányi szabadstrand

Ez az egyik legjobb szabadstrand nemcsak szép, hanem hosszú (2 km!) zöld partszakasszal, festői látvánnyal – a panoráma két határa a Keszthelyi-öböl és a Badacsony. Itt szó szerint a lélek is megpihenhet; ha pedig épp túlteng az ember az energiától, van elég hely kicsit sportolni is. Plusz egy pont jár azért, hogy itt még a zsúfoltságtól sem kell tartani.

A képek forrása: turizmus.balatonbereny.hu

2. Balatonboglár, Kodály Zoltán strand

Íme a kisgyermekes családok kedvence, lassan mélyülő vízzel, homokozóval, játszótérrel. A strand ugyan nem nagy, de minden van rajta, ami egy fürdőzős naphoz kell.

Balatonboglár_szabadstrand
Fotó: balatonboglarstrand.hu

3. Balatonfenyves

Balatonfenyves a szabadstrandok nagyhatalma: összesen ötöt találtok itt, közöttük kisebbet-nagyobbat. A Központi Strand a maga 40 000 négyzetméter pihenős részével a legnagyobb, a legfelszereltebb is mind között  (még pelenkázó is van). Ha kevesebb emberre vágytok, akkor a Pozsonyi utca végén lévő kisebb strandot válasszátok, ahová kisgyerekekkel is bátran mehettek (lassan mélyül a víz).

4. Fonyód

Ha már azon is csodálkoztál, hogy lehet egy településnek 5 strandja, akkor most is fogsz: Fonyódon 6 szabadstrand várja a látogatókat. Ha tökéletes árnyékot vető fákra, romantikára, gyönyörű panorámára (este naplementére) vágytok, akkor az Árpád part utcai strandra menjetek. A legcsaládiasabb strand a 6 közül a Fürdő utca végében van – fotók is itt készültek.

Képek: szálláskérés.hu

5. Szabadstrand a pesti vonathoz – Siófok

Az egyik legvagányabb dolog kiruccanni a Balatonra, vonattal. Persze Siófokra a többség a Aranypartért vagy az Ezüstpartért megy, ahol szintén ingyen strandolhat, de azért az tényleg milyen menő, hogy lepattansz a vonatról és már ugorhatsz is a Balatonba.

A kép forrás: országalbum/CSILLOGO11

6. Tihany

A hely, ahol egész nap lehet(ne) napozni nem más, mint Tihany „Gödrösi-strandja”. A félsziget keleti oldalán találjátok, ahonnan csodálatos a kilátás Füred felé. A település centrumához jóval közelebb található a Somosi szabadstrand,ahová a faluból egy erdős – lépcsős rész vehet le.

És még folytathatnánk a sort Zamárdival, Örvényessel vagy Balatonszárszóval, de majd egy másik alkalommal ezekről is lesz szó. Nektek van titkos szabadstrand tippetek?

A balatoni szabadstrandok teljes listáját leírással együtt itt találjátok.

Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél még több hasonlót olvasni, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz, hogy elsők között értesülhess a legújabb posztokról. Köszönjük, ha megosztod másokkal is!