utazás

5 őszi kiruccanás, amiben nem fogsz csalódni

A nyár vége nem jelenti azt, hogy az ez évi utazások végére is pontot kellene rakni. Sőt, egyre többen döntenek úgy, hogy ősszel is világot látnak. Ha Ti is közéjük tartoztok, de fogalmatok sincs, merre menjetek, akkor nézzétek meg, mi mit ajánlanánk. 5 hely (3 város + 2 ország), 5 különböző élmény, közös bennük, hogy mindegyikről sokáig fogtok beszélni.

1. Bécs

Az osztrák fővárost valamiért méltatlanul elhanyagoljuk, kivéve, ha a karácsonyi vásárról van szó. Bécsnek nincs olyan zuga, ami ne mutatna meglepetéseket. Elég csak itt-ott letérni a nagy sétálóutcákról, hosszan szemlélni a házakat, ücsörögni a gyönyörű parkokban vagy a folyó parton. Természetesen a „kötelező” látnivalók (pl. (a palota, a székesegyház) és a Práter sem maradhatnak ki, de esélyt kell adni Grinzingnek vagy Lainzi Állatkertnek.

2. Bled

Bledet sohasem lehet megunni. A tó, a hegyek, az épületek, a színek, a kirándulások külön-külön is elegendőek lennének egy „best of”-os kiránduláshoz, hát még együtt. Nincs is túl messze tőlünk, akár hétvégei programnak is tökéletes. A tó környéki hegyeken számos panorámás túraút vezet, csak győzzétek (erővel) felfedezni mindegyiket. 😉

 

3. Rovinj

Isztria gyöngyszeme, ahol egy séta elég a teljes testi-lelki feltöltődéshez, tipikusan az a hely, ahová minden évszakban vissza lehet térni. Ahol az olasz nyelv egyenértékű a horváttal, ahol a félszigeten fekvő óváros utcácskáit sikátorok hálózzák be és tele van velencei házakkal. Sokan úgy tartják, hogy Rovinj Horvátország (egyik) legfestőibb városa; és igen, ebbe nem nagyon tudunk belekötni… de nem is akarunk.

4. Grúzia

Életünk egyik legjobb őszölését Grúziában töltöttük. Olyannyira, hogy hamarosan külön blogbejegyzésben mutatjuk be Nektek a kihagyhatatlan látnivalókat. Ha 1-3 napot tudtok itt tölteni, akkor mindenképp a fővárost, Tbilisit ajánljuk bázisul, onnan a közeli látnivalókat a helyi erők segítségével könnyen felkereshetitek. És még valami, ha valahol úgy istenigazából elégedett az ember a konyhával, az Grúzia.

5. Málta

Ha olyan tengerpartot kerestek, ahol még bizony késő ősszel is lehet strandolni, akkor Máltán a helyetek. A főváros, Valletta, a mediterrán utcáival, a reneszánsz palotákkal, a középkori templomokkal lenyűgöző. Ugyanezt érzi az is, aki elindul a szigetet felfedezni. Mdina és külvárosa, Rabat, Azúr-ablak, Gozó csak néhány hely, amit ne hagyjatok ki, ha az országban jártok. Máltán alapvetően sziklás a tengerpart, ám itt-ott csodás homokos strandok várnak Rátok.

 

Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél még több hasonlót olvasni, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz, hogy elsők között értesülhess a legújabb posztokról. Köszönjük, ha megosztod másokkal is!

Az “52 hétvége, 52 kaland” rovat előző részeit ITT találod.