52 hétvége 52 kaland

Barangolás csodálatos krókuszmezőkön át

Az elmúlt hetekben a Magas-Tátra és az erdélyi Bihar-hegység is ébredezni kezdett téli álmából, de még hogyan! Az első tavaszi napsugarak ugyanis nemcsak a hó és jég olvadását sürgették, hanem előcsalogatták az első vadvirágokat is.

Krókuszmező_Tátra

Ha valami elképesztően szépet szeretnétek látni, akkor áprilisban és május elején keljetek útra egyenesen Lengyelország felé vagy Erdélybe. Amíg ilyentájt Hollandia a tulipánoktól ragyog, tőlünk északra a Chochołowi-völgy, délre pedig a Pádis-fennsík borul virágba: ameddig a szem ellát, krókuszok (kárpáti sáfrányok) pompáznak mindenütt. Gondoljatok bele, milyen lehet barangolni a színpompás lila mezőkön át, miközben körülöttetek a táj még havas, és a napsugarak ott csillognak a magas hegyek tetején? A válasz egyszerű: felejthetetlen. 🙂 Ne feledjétek, „csak” 52 hétvége van egy évben, ne pazaroljátok el egyiket sem.

Aki szervezett túrával szeretné felfedezni a virágba borult Pádis-fennsíkot, nézzen körül az interneten, számos túraszervező cég ajánl különböző konstrukcióban kifejezetten krókusz-néző kirándulásokat. 😉

Ha több napra is terveztek utazni, az erdélyiek közül pedig ITT tudtok válogatni.

Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél még több hasonlót olvasni, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz, hogy elsők között értesülhess a legújabb posztokról. Köszönjük, ha megosztod másokkal is!

Az “52 hétvége, 52 kaland” rovat előző részeit ITT találod.

A fotók a Magas-Tátrában készültek, forrás: pixabay, pinterest.