52 hétvége 52 kaland

Fedezd fel Európa virágoskertjét, irány Hollandia!

Keukenhof, Hollandia. Ha a név nem is cseng ismerősen, higgyétek el, számtalan fotót láttatok már Európa legnagyobb virágoskertjéről.

Tavasszal Hollandia északi tájai meséssé változnak; mindenhol, amerre csak a szem ellát, jácintok, tulipánok és nárciszok virítanak – földeken, mezőkön, utak/ kerékpárutak mellett és természetesen a kiskertekben is. Keukenhof – ami magyarul annyit tesz, ‘konyhakert’ – a maga „szerény” 32 hektárjával és kb. 7 millió virággal várja a látogatókat idén március 21. és május 19. között. A belépő 2019-ban felnőtteknek 17 Euró, gyerekeknek (4-17 év) 8 Euró, de ha többen mentek, csoportos kedvezményt is lehet igényelni. Belépőt online is vásárolhattok a keukenhof.nl oldalon.

Keukenhof, Hollandia

A park egy 15. századi vadászterületen található, korábban itt termesztették a keukenhofi kastély konyhájára a zöldségeket és fűszereket. Felkeresését összeköthetitek egy amszterdami hosszú hétvégével, hiszen a kert a fővárostól még tömegközlekedéssel is egy órán belül elérhető, vagy tökéletes pihenőpontja lehet egy Észak-Hollandiát bejáró kerékpáros kirándulásnak is.

Ha tavasszal nagyon elutaznátok valahová, ahol elképesztően szép táj vár rátok, akkor  Hollandiát válasszátok.

Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél még több hasonlót olvasni, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz, hogy elsők között értesülhess a legújabb posztokról. Köszönjük, ha megosztod másokkal is!

Az “52 hétvége, 52 kaland” rovat előző részeit ITT találod.

Fotók: pinterest, pixabay