Uncategorizedutazás

3 európai sziget, amire a fél világ figyel 2018-ban

Van 3 európai sziget, ami 2018-ban valószínűleg sok utazó bakancslistájára fel fog kerülni. A Lonely Planet ebben az évben is összegyűjtötte a legmenőbb úti célokat; azokat az országokat, amelyek az idei Top 10-be bekerültek, már bemutattuk Nektek. Készült egy lista a leg-leg szigetekről is, amelyen 3 európai sziget is helyet kapott. Hogy melyek ezek? Lássuk!

Hvar – Horvátország

Hvar

Horvátország legnaposabb és legelbűvölőbb tengerparti üdülőhelye,a gyönyörű Hvar sziget már az 1860-as években is turisztikai célpont volt. 150 éve töretlenül őrzi népszerűségét legfőképp a kiváló éghajlata és a lenyűgöző táj miatt. Napjainkban Hvar város a nagybetűs élet és nyaralás központja, sok hotellel, étteremmel, bárral. Ugyanakkor, ha elhagyjátok a várost varázslatos régi falvakra sziklás csúcsokra, szőlőskertekre, levendulamezőkre bukkanhattok – a nyugalom paradicsomára.

Menorca – Spanyolország

Menorca a Baleár-szigetek második legnagyobb szigete Mallorca után. A sziget nagyjából 75 %-a UNESCO védelme alatt áll az itt – és csak itt – megtalálható növény- és állatfajok miatt. Nagy része maga az érintetlen paradicsom lélegzetelállító strandokkal és öblökkel. Menorca nem egy bulisziget, hanem a csendes-kirándulós-strandolós családi nyaralások helye – partvonalának köszönhetően összesen annyi strandja van mint Mallorcnak és Ibizának együtt. Az őksor óta lakott, amiről számtalan megalitikus emlék tanúskodik.

Kréta – Görögország

Kréta

Kréta sokak szerint Görögország csúcsa. Keressétek fel a knósszoszi palotát, aminek páratlan gazdagságát ma Heraklionban a Régészeti Múzeum őrzi. Fedezzétek fel Európa leghosszabb szurdokját vagy túrázzatok el a Dikteon-barlangba, Zeusz mitikus születési helyére. Mindenképp üljetek be jópár tavernába; kóstoljátok meg a bárányt, a helyi sajtokat, mézet és bort. Ha megunjátok a kirándulást, szebbnél szebb strandokon pihenhettek. Szeljétek át Krétát minden irányból, életetek egyik legszebb élménye lesz.

Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél még több hasonlót olvasni, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz, hogy elsők között értesülhess a legújabb posztokról. Köszönjük, ha megosztod másokkal is!

Fotók: pixabay, forrás: lonelyplanet.com