Uncategorized

5 város, ahová nyár helyett inkább tavasszal utazz

Málta, Portugália, Ciprus, Görögország, Olaszország – 5 ország a legkedveltebb úti célok közül nálunk – no jó, Horvátország után/mellett -, ahová sokan leginkább nyáron mentek. Mert olyankor meleg a tenger, jól lehet barnulni, olvasni, pihenni. De lássuk be, sokszor tikkasztó a hőség – olyan egyhelybenülszésragadós. Strandolni délelőtt 11-ig lehet, aztán lényegében csak 16.00 óra után, közben ugyan rengeteg időnk lenne csinálni/megnézni ezt-azt, ahová aztán nem indulunk el, mert borzasztó a forróság. Azoknak, akik szeretnének látni is valamit  ezekből az országokból, azt javasoljuk, tavasszal kerekedjenek fel. Van 5 érvünk is, miért:

  1. A tőlünk délebbi országokban az időjárás tavasszal nagyon kedvező a nagy kirándulásokhoz, városnézéshez. Kellemesen süt a nap, de nem halsz bele, mire felérsz egy dombtetőre (legfeljebb csak a kondi miatt). Gyakran már március végén rövidnadrágra lehet váltani a téli ruhát, de ha erre még nem is vállalkozik az ember fia-lánya, nagykabátra biztos nincs szükség.
  2. A színek. Gondoljatok csak bele, milyen szép a táj Magyarországon márciustól májusig (s persze előtte és utána mindenkor). A tenger közelében is minden zöld – legalább ezerféle zöld -, minden virágba borult, s nem mellesleg potyog a narancs és a grapefruit a fáról.
  3. Még minden csak ébredezik, ahogy a természet, az emberek is. Nincs nagy pörgés, csak a nyugalom.
  4. A árak: főszezon előtt vagyunk. Ezt mind a repülőjegyek, mind a szállásárak, sokszor még a belépők is tükrözik.
  5. Kevés turista. Nekünk ez igen is számít. Nem sokkal jobb úgy sétálni Málta szűkös utcáin, hogy senki, de az ég világon senki nem jön veled szembe???

És most játsszunk! A képek alapján kitaláljátok, melyik városokat ajánljuk a tavaszi utatokhoz? (A megfejtést lejjebb találjátok. 😉

paphos tavasz

Lisszabon_tavasz

athán_tavasz

valletta

Taormina tavasz

És a megfejtés: Paphos – Ciprus, Lisszabon – Portugália, Athén – Görögország, Valletta – Málta, Taormina – Olaszország. Hányat találtatok el??? 🙂

Egy város kivételével mi már mindegyikben jártunk. Mindegyik utazás kedves emlék maradt, legfőképp a látvány miatt. Nem hiába a tavasz, az tavasz. Minden zöld, virágoznak a fák, a rétek.  Cipruson például míg az Ólimbosz tetején hóban túráztunk, lent a völgy már fehér-sárga színekben pompázott a virágoktól. És ez csak egy példa. Mások a fények, más a hangulat, ilyenkor még a megkopott ókori/középkori emlékek is életre kelnek.

Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél még több hasonlót olvasni, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz, hogy elsők között értesülhess a legújabb posztokról. Köszönjük, ha megosztod másokkal is!

Fotók: pinterest, pixabay