Kirándulás

Itt az idő: irány a téli Tisza-tó

A téli mínuszok és a havas reggelek beköszöntével elérkezett az idő arra is, hogy elővegyük meleg túracipőnket és elinduljunk a Tisza-tóhoz. A tó ebben az időszakban egészen új arcát mutatja nekünk, s felejthetetlen téli túrát kínál a kimerészkedőknek.

A kép forrása: itt

A túra típusát egyedül az időjárás és a jégvastagság határozza meg: ha a jég vastagsága eléri a kívánt szintet és biztonságosan közlekedhetünk rajta, semmi nem áll annak az útjába, hogy jégtúrát tegyünk; amennyiben erre nincs lehetőség, akkor az ártér vár minket hosszabb-rövidebb sétára. Az utak régi holtágakon, fokokon, legelőkön át vezetnek, s olyan erdők fölött, amelyek egykori létezéséről az alacsony vízszintnél kibukkanó csonkok árulkodnak (november végéig „téliesítik” a tavat, azaz több tízmillió köbméter vizet csapolnak le a tározóból).

A kép forrása: itt.

A Tisza-tónál télen megváltozik az élet. A nyári nyüzsgés helyét a végtelen nyugalom veszi át, így páratlan betekintést kaphatunk a vízi világ mindennapjaiba. A túrák a tó olyan pontjait érintik, melyeket nyáron nem lehet megközelíteni, miközben lehetőségünk nyílik a helyi madárvilág megfigyelésére, s ha szerencsénk van, a nádasban még vidra- vagy hódvárra is bukkanhatunk.

Annak, aki szeret nyáron Tisza-tó környékén barangolni, a téli túrák sem fognak csalódást okozni. Fontos, hogy aki kedvet kap hozzá, mindenképpen vezetett kirándulásra jelentkezzen! Általában minden hétvégén indulnak rendhagyó séták, túrák, amelyeken némi „belépő” fejében szakszerű és biztonságos vezetéssel vehetünk részt.

Jelentkezés és további információ:

Ne feledje, ha szívesen eltöltene egy vagy több napot is a tónál, nálunk megtalálja a legjobb szállást. Kattintson az ajánlatokhoz!