Kirándulás

Európa Grand Canyonja, a Verdon

Van egy szurdok Európában, amit a kontinens Grand Canyonjaként emlegetnek. A smaragd, türkiz zöld vagy épp azúr kék színekben pompázó Verdon formálta szurdok Franciaországban található, annak délkeleti részén, az oly népszerű Provenceben. A Verdon-kanyon 25 km hosszú, legmélyebb pontja eléri a 700 métert, szélessége is változó, a legszűkebb részén 6 méter, a legtágasabb 100 méter átmérőjű.

Verdon-kanyon
Fotó: wikipedia/Tobi87

Mivel a kanyon nincs messze a legnépszerűbb franciaországi tengerpartoktól (Francia Riviéra, Azúr-part), rendkívül népszerű turisztikai célpont. Ami érthető is: lélegzetelállító a látvány. Ezt pedig sokféleképpen élvezhetitek: felfedezhetitek akár autóval – több útvonalon indulva-, keresztül-kasul túrázva, akár kajakkal vagy kenuval a folyón evezve, de még sziklamászás közben is vagy épp a parton a horgászbot mellett. A szurdok egy mesterségesen kialakított tóba fut; legszebb részének sokan a Castellane és Moustiers-Sainte-Marie közötti szakaszt tartják, ahol a Verdon kitartó munkájával már 700 méteres szakadékot vájt.

Szóval, mire is vártok???

A környéken rengeteg szállás közül választhattok. Nézzétek meg, a SzállásKérés.hu mit kínál: ITT.

Ha kedvetek jött a kanyonozáshoz, de közelebbi célpontot keresnétek először, akkor Ausztriát válasszátok. Nemrég írtunk is Nektek a vadregényes Ötschergräbenről, amely az osztrákok legkedveltebb mindigvisszatérős úti céljai közé tartozik. A posztot ITT tudjátok megnézni.

Ötschergräben, osztrák grand Canyon
Az osztrák Grand Canyon: Ötschergräben

Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél még több hasonlót olvasni, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz, hogy elsők között értesülhess a legújabb posztokról. Köszönjük, ha megosztod másokkal is!

Fotók: pixabay, forrás: wikipédia/verdon-kanyon