52 hétvége 52 kaland

Az osztrák Grand Canyon: Ötschergräben

Hallottatok már Ausztria Grand Canyonjáról? Az Ötschergräben az osztrákok legkedveltebb kirándulóhelye, amelyet a család legkisebbjei épp úgy élvezettel fedeznek fel, mint a nagyszülők. A vadregényes szurdokvölgyben 18,2 km-en keresztül csodálhatjátok a természet építő-romboló munkáját ahogy haladtok az Erlauf és Ötscher-patak partján hidakon, fapallókon át, vízesések mellett. Lélegzetállító, s nincs is annyira messze tőlünk. Keressetek egy szabad hétvégét, és fedezzétek fel a völgyet!

Ötschergräben, osztrák grand Canyon

Hogyan juttok ide?

A szurdokvölgy Mariazell közelében található, autóval és vonattal (vagy ezek együttesével) is jól megközelíthető. Wienerbruck település mellett látogatóközpont várja a túrára indulókat – itt tudtok térképet szerezni, prospektusokat, vonatmenetrendet. A belépő jelképes, felnőtteknek 2 Euro, gyerekeknek 1.

Mire készüljetek?

Gyönyörű sziklákra, erdőkre, fényekre, vízesésekre, látványos, kanyargós útvonalra – és rengeteg fényképezésre. 😉

A túra egyáltalán nem nehéz, csak hosszú. A kristálytiszta, smaragdzöldvízű  patak mentén számos vízesést pillanthatunk meg, közöttük a legnagyobb a 80 méter magasból lezúduló Mirafall. Útközben nemcsak a hűs patakban frissülhettek fel, hanem az Ötscherhias hüttében vagy az út vége felé a Vorderötscher menedékháznál, ahol akár meg is szállhattok.

Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél még több hasonlót olvasni, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz, hogy elsők között értesülhess a legújabb posztokról. Köszönjük, ha megosztod másokkal is!

Az “52 hétvége, 52 kaland” rovat előző részeit ITT találod.

Fotók: panoramio, mapio.net; kiemelt kép: zweilinden.at