GasztroProgramajánló

Szuper strandok, amiket talán nem is ismersz

Jól gondoljuk, hogy jelenleg senki nincs az országban, aki ne hűsítő tenger-/tó-/folyópartra vágyna? Ezt a kánikulát nem is érdemes máshogy átvészelni, csak hosszabb-rövidebb strandolással. De hova menjünk? Messze van (vagy már unalmas) a Balaton, a Velencei-tó, a Tisza-tó? Te sem akarod  kilencvenezredikként belegyömöszölni magadat és a gyereket egy medencébe? Nézd meg, hátha találsz tippjeink között olyat, ahová már holnap indulhatsz is.

Palatinus-tó, Dorog

Rendkívül tiszta víz, hatalmas, árnyat adó fák, homokos strand, modern infrastruktúra. Röviden és tömören talán ennyi elég is a dorogi tó bemutatásához. Bátran ajánljuk családoknak, bulihangulatra vágyó fiataloknak egyaránt (a strandot két részre osztották). Itt minden adott a kellemes pihenéshez és az aktív kikapcsolódáshoz is, a tóparton pl. búvárbázist, röplabda-, kézilabda és strandfoci pályát találtok. Nem utolsó sorban pedig Budapestről is könnyen elérhető. További infókért kattintsatok: ide.

A Duna a szabadstrandok kincsestára

Szentendre, Leányfalu, Pócsmegyer, Kisoroszi, Zebegény…csak néhány szabadstrand a sok közül, ahol bármikor meg tudtok mártózni. A szép partszakasz, és a lenyűgöző panoráma adott, az árnyékért sem kell megküzdenetek, az egyedüli, amire figyelnetek kell, hogy ételt-italt vigyetek magatokkal, mert büfét nem feltétlenül fogtok a közelben találni. A Duna melletti strandokról többet itt olvashattok, a képeken a zebegényi látható.

Vadása-tó, Őrség

Hegyhátszentjakab mellé kell utaznotok, ha az Őrség (szerintünk) egyik legjobb strandját szeretnétek kipróbálni. Nincs is jobb, mint dombok között, sűrű erdővel övezett tóparton felfrissülni. Aki megunja a csobbanást, horgászhat is, vagy az izgágábbak nekivághatnak a környéken vezető számos túraútvonal egyikének.  Ha megtetszett a Vadása-tó, itt több információt találsz róla.

Bánki-tó

A „Tenger Szeme” – ahogy régen nevezték -, a tó, ami kánikula idején nem apad ki, esős időszakban nem árad meg. A fesztiválozók nagy kedvence, de a Tiétek is az lesz, ha kipróbáljátok a strandot (bővebb ismertetőt itt találtok). Szép környezet, kellemes víz, mi kell más egy hosszú nap után vagy tikkasztó hétvége megmentéséhez?

Arlói-tó

No igen, ez az a hely, ahová nem érdemes egy délutánra menni. Legalább a hétvégével, de akár egy egész héttel számoljatok (szuper kemping vár Titeket a Suvadás Ligetben). Hol találjátok? Borsod északi részén, hegyek-dombok-völgyek között elbújva (nincs messze sem Aggtelek, sem a Szalajka-völgy). Ha napozás közben madárcsicsergést szeretnétek hallani, s bambulni a csodaszép tájra, ne is gondolkodjatok tovább. A strand patyolattiszta, az élmény különleges – garantáltan visszatérős hely.

A képek forrása: itt, itt, itt,itt, itt és itt.