KirándulásProgramajánlóSzállás

Magyarország egyik leglegleg helye: Kőkapu

Megtaláltuk Nektek Magyarország egyik legszebb, legzöldebb, legnyugodtabb, legmadárcsicsergősebb, legcsaládbarátabb helyét a Zemplénben: ez Kőkapu, hegyek, erdő, szirten magasodó vadászkastély, kisvasút. Van pár érvünk, miért is szedjétek össze a pakkotokat, ültessétek az egész családot vagy a barátokat  a kocsiba és meg se álljatok a Zemplén szívéig (persze vonattal és busszal is tudtok menni, egy ideig). Ha nem voltunk elég meggyőzőek, akkor csak nézzétek meg a fotókat. 😉

Kőkapu

És akkor az érvek:

1. A csend, amit tényleg csak a madárcsicsergés (vagy az egy éves gyerekünk örömkurjongatása) tör meg, mert…

2. Itt nincs sem internet-, sem mobilhálózat. A legjobb döntés, ha napokra vagy csak néhány órára el akartok bújni a világ elől.

3. A gyönyörű környezet. Van egy kis tó az erdő közepén körben felülmúlhatatlan panorámával: lassan az ősz színeiben pompázó hegyek, dombok, a tó fölött pedig – mint egy romantikus tájképen – a 19-20. század fordulóján épült kastély.

Kőkapu

3. 0-99 éves kor között mindenki, de tényleg mindenki megtalálja azt, ami örömet okoz neki. Kőkapunál lehet horgászni, csónakázni, piknikezni, sétálni, de kiváló kiinduló- vagy célpontja egy-egy hosszabb túrának is. Babakocsival is bátran nekiindulhattok, Rostallóig kövesúton, utána széles erdei úton lehet tologatni a babákat. Ha épp semmihez nincs kedvetek, akkor el is üldögélhettek a tó partján egy padon, míg a család apraja a közeli játszótéren nyüzsög.

4. A kisvasút. Nekünk az egyik legszebb kisvasút-élményünk volt a Pálháza-Rostalló vonal. Olyan, amikor az ember ráeszmél, milyen ereje van a természetnek.

Kőkapu

5. Nem kell hazamenned, ha nem szeretnél. Megszállhatsz akár a vadászkastélyban, akár a hotelben, akár valamelyik rönkházban vagy apartmanban. A helyi étteremben pedig arról is bőven gondoskodnak, hogy sosem maradjatok éhen.

+1 Az étterem. Mi nagyon meg voltunk elégedve az ételekkel, amiket fogyasztottunk, nem beszélve a mennyeien elkészített szarvashússal. Ami pedig plusz pont, hogy menőbb éttermeket megszégyenítően jó kávét ihattunk. Szuper hely, ha esküvőt terveztek!!! 🙂

Valamit kihagytunk az érvek közül? Írjátok meg nekünk itt vagy facebook-oldalunkon!