GasztroProgramajánló

Ez a hétvége (már) a szerelemé, no és a csokié

Nos, közeledik a hétvége, a hétvégével együtt pedig a jobbnál jobb programlehetőségek. Természetesen, ezeknek egy része már a Valentin-nap körül forog – de minden Valentin-nap-nem-gyakorlót megnyugtatok, hogy csak a parányi részéről beszélünk. Most három olyan programlehetőségre hívjuk fel a figyelmeteket, amelyek kedves és édes perceket ígérnek nekünk. Töltsétek a hétvégét Szegeden, Noszvajon vagy Budakeszin!

Csoki – Csoda – Csábítás

Mikor? Február 10-12.

Hol? Szeged, Árkád

Múlt héten Pécsen volt a sor, most Szeged következik, s ad otthont egy újabb csokoládé fesztiválnak: az Árkádban változatos programok mellett három napon keresztül kóstolhatjuk az ország legkiválóbb csokoládé- és édesség manufaktúráinak termékeit. Különösen izgalmasnak ígérkezik a csokoládé festészet (minden nap más művésszel) és a nagy, közös csokoládé-készítés a csokoládé manufaktúrában, ahol maguktól a mesterektől leshetjük el a fortélyokat, legyen szó bonbon, trüffel vagy épp macaron készítésről. Édesszájúaknak szinte kötelező a részvétel…

További információkat találsz: itt.

Szerelemes hétvége Noszvajon

Mikor? Február 10-12.

Hol? Mindenütt Noszvajon

Ha eleged van a sablonos Valentin-napi meglepetésekből, akkor ültesd párodat autóba és meg se álljatok Noszvajig. Miért? Mert ezen a hétvégén itt tényleg semmi nem lesz szokványos; sőt, egyszerre lesz bensőséges és szórakoztató, nem mellesleg kiváló ízek-zamatok kísérik a napi programokat. Csak ízelítőül, milyen programokon vehettek részt: Antik Anti portáján jegygyűrű-kovácsolás, „Kiskifli-nagykifli” avagy közös kemencés sütögetés a Kenyérzsák Pékséggel, borkóstolás a Gazsi Pincében, mézeskalács-díszítés a Gazdaházban, szombaton kemencés vacsora a Thummerer pincében, Valentin Bál…. Figyelem!!! Néhány program előzetes regisztrációhoz kötött, ehhez további információkat itt találsz.

Szerelemhétvége Noszvajon (A kép forrása: itt)

Szerelmes állatok napja

Mikor? Február 11.

Hol? Budakeszi Vadaspark

Hogyan keresnek párt maguknak, hogyan udvarolnak a madarak, a nagyragadozók, a kisemlősök vagy épp a háziállatok? Mit lehet tudni a szerelmi életükről? Leginkább ezekre a kérdésekre kapnak választ azok, akik szombaton ellátogatnak a Budakeszi Vadasparkba és részt vesznek az „izgalmas és olykor bizony kissé pikáns szakvezetéseken„. A vezetésekre nem kell külön jegyet vásárolni, a normál belépővel bármelyikhez csatlakozhatunk. Nem csak felnőtteknek ajánljuk, szuper családi programnak ígérkezik. További információkért kattints ide.

Valentin-napi program