52 hétvége 52 kaland

4 hely, amit látnod kell tavasszal

Bár most még semmi nyoma a tavasznak, mi már hangolódunk a jó időre és miért ne tehetnétek ezt Ti is velünk együtt. Ebben a posztban négy olyan helyet mutatunk Nektek, amit mindenképpen tavasszal kell látnotok. Velemet, Salföldet, az Alcsúti Arborétumot és Budapesten az ELTE Füvészkertjét ugyanis az ébredő természet, az új színek, a frissesség elvarázsolja. Mivel több mint négy hétvége jut tavaszra, akár mindegyik úti célt betervezhetitek. Csak vigyázzatok, mert némelyik csoda időhöz (virágzáshoz) kötött. 😉

cák-velem

Velem és környéke

Az Alpokalja Magyarországon az a rész, ahová bármikor visszamennénk. Tavaly húsvétkor jártunk Velem és környékén, már virágoztak a fák, szépen zöld volt minden és hát azok a messze elnyúló sárga virágba borult földek…Velemről könnyű sétával elérhető Bozsok, a cáki pincesor, és nagyon jó kirándulóutak indulnak fölfelé a hegynek – mehettek például egész Írott-kőig vagy a már korábban bemutatott Óház-kilátóig. De ha csak egy helyben ülnétek, az sem baj ;).

Ha szállást is kerestek, válasszatok: ITT

Alcsúti Arborétum

Az Alcsúti Arborétumnak kétségkívül legnagyobb vonzereje a tavaszi „hóvirágmező”. Leírhatatlanul szép ilyenkor az arborétum. Sajnos úgy tűnik, hogy idén a február végi időjárás megfoszt minket ettől a szépségtől, de ez ne tántorítson el senkit attól, hogy sétáljon itt egyet, hiszen lassan de biztosan erőre kap a természet és beindul az élet. Az arborétum minden évszakban a béke szigete, szuper hely a sétához, a csendhez, a nyugodt beszélgetéselhez, a kikapcsolódáshoz.

Szállást a környéken ITT találtok.

Salföld és környéke

A Káli-medencében nincs olyan zug, ami ne lenne lenyűgöző, sokan csak így emlegetik: a magyar Provence. Salföld is ide tartozik. Ahogy az ember sétál a csendes utcákon, úgy érzi mintha múlt és jelen között haladna, gyönyörűen felújított parasztházak, rendezett kertek, udvarok. Kicsiknek és nagyoknak is érdemes betérni a Salföldi Majorba, ahol fűszer- és gyógynövénykert, magyar állatfajták „gyűjteménye”, állatsimogató, fotókiállítás is található, de lehet lovagolni és lovaskocsikázni is. Kirándulni pedig a szél minden irányába indulhattok; mi tavaly Badacsonyból sétáltunk át Salföldre, másik nap pedig a közeli pálos kolostorromot ejtettük útba.

Ha több napra maradnátok Salföldön vagy a közelében, keressetek szállást: ITT.

Füvészkert – az ELTE Botanikus Kertje

Reméljük lassan mindenki belátja, hogy Budapest nem élhetetlen város. Igen, nagy város, de rengeteg zöld hely van városhatáron belül, ahol fel lehet töltődni, arról nem is beszélve, hogy BKV-val egy órán belül szuper túraútvonalak érhetőek el. Nos, a Füvészkertnek nagy rajongótábora van, nem is csodálva. Mindig van mit látni, most épp orchideákat. Ami pedig minden tavasszal kihagyhatatlan, a japán cseresznyefák virágba borulása. Áprilisban a Sakura Ünnepen sokakkal együtt piknikezhetsz, ismerkedhetsz a japán kultúrával és nem utolsó sorban gyönyörködhetsz a pompázó cseresznyefákban.

Ha kíváncsi vagy, Budapest milyen a szállásokkal vár Téged, kattints: IDE.

Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél még több hasonlót olvasni, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz, hogy elsők között értesülhess a legújabb posztokról. Köszönjük, ha megosztod másokkal is!

Az “52 hétvége, 52 kaland” rovat előző részeit ITT találod.

A képeket minden esetben, amikor nem tüntetjük fel a forrást, mi készítettük. Kérjük, hivatkozz, ha felhasználod ezeket. 😉