52 hétvége 52 kaland

Prága 5 kihagyhatatlan látnivalója

Ismét jelentkezik „52 hétvége, 52 kaland” rovatunk, ezúttal pedig Prágába csábítunk Titeket. 2-3 nap igenis elég, hogy megismerjétek a prágai életérzést, felfedezzétek a város legszebb pontjait, megkóstolhassátok a cseh specialitásokat és söröket, és hogy kellőképpen lefárasszátok magatokat. Csehország fővárosába érkezhettek autóval, busszal, vonattal, repülővel is – néha kifejezetten jó ajánlatok jönnek szembe neten. A téli Prága látványa lenyűgöző, éppen ezért kedvhozónak most csak téli fotókat válogattunk össze nektek (ezekért görgess lejjebb).

Prága télen

Mit nézzetek meg? Ezt az 5 (+1 😉 ) látnivalót nektek is fel kell fedeznetek, akár másodszor-harmadszor-negyedszer is, ősszel-tavasszal-nyáron-TÉLEN is:

  1. Károly-híd és az Óvárosi Hídtorony: mészkőből épült híd Európa egyik legrégebbi hídjaként évszázadok óta határozza meg Prága látképét. Az óvárosi hídfőnél áll az 1300 körülre datált, 64 méter védelmi célból épült torony, amit ma a világ leghíresebb gótikus építményei között tartanak számon.
  2. Prágai vár az Arany utcácskával és a Szent Vitus Székesegyházzal: induljatok kisebb vagy nagyobb sétára Európa legnagyobb (!!!) vára körül, amely során mindenképp csodáljátok meg az Arany utcácska apró házait és álljatok meg a monumentális Székesegyház előtt, amely sok cseh király sírját rejti.
  3. Óváros: Prága legrégebbi és egyben (talán) a leghangulatosabb része sok-sok látnivalót kínál nekünk. Nézzétek meg a régi városházát, a híres Orlojt(csillagászati óra), a Szent Miklós és Tyn Templomot!
  4. Zsidó negyed: az Óváros és a Moldva között találjátok a Josefovot, ami magában foglalja a prágai zsidó gettó maradványait. Amit itt nézzetek meg: temető, Rég-új zsinagóga, Klausen és Pinkas zsinagóga. Egy napot szánjatok rá, megéri!
  5. Vysehrad kastély és park: a kastély, ami 1085-ben épült, a királyok lakhelye volt addig, míg be nem költöztek a várba. Mivel a Moldva melletti hegyen áll, falairól csodás panoráma tárul a mindenkori látogatok elé. Nyugati részén temetőt alakítottak ki, ahol többek között olyan „nagyok nyugszanak”  mint Dvořak vagy Smetana.

+ 1: Vencel tér: Csehország több történelmi eseményének színtere az ország védőszentjéről elnevezett tér. Itt kapott helyet a Szent Vencel-emlékmű, ahol a központi lovas szobor lábainál az ország védőszentjeinek életnagyságú szobrai állnak. Ez a szoborkompozíció Prága egyik szimbóluma.

Prága télen

Prága télen

Prága télen

Prága télen

Prága télen

A szálláskeresésen se fájjon ám a fejetek, hamarosan ahhoz is adunk ötleteket.

Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél még több hasonlót olvasni, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz, hogy elsők között értesülhess a legújabb posztokról. Köszönjük, ha megosztod másokkal is!

Az „52 hétvége, 52 kaland” rovat előző részeit ITT találod.

Fotók: Pixabay, Pinterest