52 hétvége 52 kalandKirándulás

Ahol minden évszak csodás: a Comói-tó

Azóta, hogy fapados járatokkal elég jó áron el lehet jutni Európa különböző pontjaira, kitárult előttünk a világ a hétvégék tekintetében is. Ahogy  a repülőjegyeknél, úgy a szállásoknál is ki lehet fogni hihetetlenül jó ajánlatokat, főleg, ha kihasználjuk az elő- és utószezon adta rést. Ekkor tényleg olcsóbb az utazás/étel/ital/minden, nem beszélve arról, hogy sokkal kevesebb emberrel lehet összefutni, ami valljuk be, nem igazán nagy hátrány :).

Comói-tó

 

Az utóbbi évek legfelkapottabb európai úti célok egyike George Clooney nagy kedvence, a Comói-tó. Általában azt ajánlják, hogy tavasztól őszig érdemes felkeresni, de mi arra biztatunk Titeket, hogy az 52 közül bátran szervezzetek ide egy hétvégét akár a késő őszi, téli és kora tavaszi hónapokban. A tó, az Alpok ekkor is leírhatatlanul szép, nézzétek csak!

Comói-tó

Comói-tó

Comói-tóAz utazást összeköthetitek milánói városnézéssel, de teljesen ki tudjátok tölteni az időt akkor is, ha 2-3 napot csak a Comói-tó környékének a felfedezésére és a pihenésre szántok. Az előbbi esetben remek milánói szállásokat találtok: itt.

Comói-tóHogy juttok el Olaszország harmadik legnagyobb tavához? Jó áron tudtok repülni például Milánó Malpensa repterére. Innen bérelt autóval vagy vonattal (Trenitalia) lehet eljutni a tóhoz, ami körül több kisebb-nagyobb város vár rátok. Ne hagyjátok ki a gyönyörű panorámás Bellagiot, Varennát, Menaggiot és persze Comót sem. Túrázzatok, sétáljatok, pihenjetek, gyönyörködjetek, mert van miben, sőt, szinte szüntelenül csak gyönyörködni fogtok.

Comói-tó

Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél még több hasonlót olvasni, csatlakozz facebook-oldalunkhoz, hogy elsők között értesülhess a legújabb posztokról. Köszönjük, ha megosztod másokkal is!

Az „52 hétvége, 52 kaland” rovat előző részeit ITT találod.

Fotók: Pixabay, Pinterest