52 hétvége 52 kaland

Český Krumlov, a cseh meseváros

Český Krumlov a meseváros – és ez a kijelentés tényleg nem túlzás. (Hiszen) Adott egy kis város gyönyörű természeti környezetben, a Moldva kettős kanyarulatában hidakkal, macskaköves, kanyargós, szűk utcákkal, lenyűgöző várral, tele barokk és reneszánsz épületekkel. Egy város, ami kellően messze van az örök kedvenc Prágától, hogy csak úgy beugorjatok. Ide egy hétvégére kell érkezni. Magát Český Krumlovot egy nap alatt bejárhatjátok, közben kóstolhattok és ízlelhetitek a cseh söröket és ételeket, majd másnap még kirándulhattok (vagy akár kerékpározhattok) a közeli erdőkben. A történelmi városrész 1992 óta szerepel  az UNESCO kulturális világörökségi listáján. Ha azok közé tartoztok, akiket – ha utazásról van szó – a szavak nem győznek meg, csak nézd meg a fotókat. Mikor is indultok?
Český Krumlov
Český Krumlov nincs legyőzhetetlenül messze tőlünk, néhány órás autóút után már ott is találjátok magatokat. Ha azonban nem szeretnétek autózni (mert lássuk be, Csehország a jó sörök hazája), utazhattok szervezett buszjárattal nem is rossz áron.
Amit semmiképp ne hagyjatok ki:
  • séta a történelmi belvárosban az esti órákban is- szánjatok néhány percet a 14. században épült, majd többször átalakított Szent Vitus templomra, s a régi, 1580-ban épült városházára is a főtéren; keressetek vízi malmokat;
  • az 5 udvarból és 40 épületből álló vár – Csehország második legnagyobb vára, amelyhez 7 hektáros kastélypark tartozik; itt találjátok meg a város egyik jelképét, az 54 méter magas, reneszánsz és gótikus stílusban épült vártornyot, a világ szinten kuriózum barokk kastélyszínházat, és ne lepődjetek meg a várárokban pihengető medvéken (hogy miért vannak itt, arról máskor 🙂 )

Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél még több hasonlót olvasni, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz, hogy elsők között értesülhess a legújabb posztokról. Köszönjük, ha megosztod másokkal is!

Az “52 hétvége, 52 kaland” rovat előző részeit ITT találod.

Fotók: pixabay