52 hétvége 52 kaland

Zakopane nem csak télen Zakopane

Valahogy úgy vagyunk vele, hogy minden évszaknak megvan a maga úti célja. Horvátországba nyáron megyünk fürdeni, Zakopane városába pedig télen síelni. Mi lenne ha megfordítanánk? Élmények szempontjából semmi, mert ugyanúgy le fog venni a téli horvát tengerpart a maga komótosságával a lábadról, mint ahogy Lengyelország gyöngyszeme a jellegzetes fazsindelyes házaival nyáron, a körös-körül zöldellő tájjal, a hamisítatlan Tátra-érzéssel. Mit lehet csinálni ilyenkor Zakopanéban? Ez egy naiv kérdés, naiv válasszal: Mi mást, hát várost nézni, kirándulni, kirándulni és kirándulni. 🙂 „52 hétvége, 52 kaland” rovatunk új része következik.

Fotó: mienkavilag.hu

Amit mi ajánlunk:

  • Menjetek fel a Gubalówkára – mondjuk siklóval – és induljatok el az onnan induló számtalan túraútvonal egyikén.
  • Járjátok be a várost és gyönyörködjetek a zakopanei faházakban. Ne hagyjátok ki a sétáló utcát (Krupówki utca) sem ;),
  • Nézzétek meg az 1850-es évek közepén épült Szent Kelemen fatemplomot.
  • Van sajtpiac – ahol még találtok lekvárokat, mézeket és gombákat, és ahol garantáltan elkényeztetitek az ízlelőbimbótokat.
  • Túrázzatok el a halastóig (Morskie Oko), amely minden bizonnyal a Lengyel-Tátra egyik legnépszerűbb, ha nem a legnépszerűbb célpontja, és nem mellesleg a Tátra legnagyobb halastava.

Néhány kép a városról:

Néhány kép a környező tájról, hogy ne tartson sokáig a döntés, mikor mentek. 😀

Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél még több hasonlót olvasni, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz, hogy elsők között értesülhess a legújabb posztokról. Köszönjük, ha megosztod másokkal is!

Az “52 hétvége, 52 kaland” rovat előző részeit ITT találod.

Fotók: wikipedia, pixabay