SzállásKérés.hu logo

Pilisszentkereszti ajánlat - Egy faház a Pilisben

Hirdesd meg kiadó szállásod!


Egy faház a Pilisben


2098 Pilisszentkereszt, Szabadság utca 52.[térképen]
Szép Kártya elfogadás: nincs
Vendégek értékelése: 9.7
Átlagos válaszidő: 75 perc
egész évben nyitva

Árak - Foglalás

Foglalásodat közvetlenül a szállásadó igazolja vissza néhány órán belül!
Lefoglalom:

Faház

ház (2 hálótér) 8
6 800 - 27 200 Ft/ház/éj

Foglaltsági naptár

Típus: ház  •  Ágyak: 8 fő  •  Hálóterek: 2 db  •  Fürdőszoba: közös  •  Légkondicionált  •  Televízió  •  Wi-Fi  •  Felszerelt konyha  •  Hűtő

Vendégek értékelése

 • Megéri az árát 9.9
 • Tiszta 9.3
 • Hirdetésnek megfelel 10.0
 • Komfort 9.6
 • Ajánlaná barátjának 10.0
(27 értékelés alapján)

Szálláshely jellemzői

 • Füves udvar, kert
 • Kutya, macska bevihető
 • Tűzrakó, grillező hely

Minimum foglalás

 • 1 éj : jan. 1 - júl. 3.
 • 4 éj : júl. 3 - júl. 7.
 • 1 éj : júl. 7 - dec. 31.

Szállás, környék bemutatása

Egy faház a Pilisben Pilisszentkereszt Dobogókő

Nem messze Dobogókőtől, a kék túristaútvonal mentén, csöndes helyen vendégház kiadó (akár 1 napra vagy hétvégére ism de max. 30 napra).

Fontos! A foglaltsági naptárban - az egyidejű érdeklődők, ideig-óráig fenntartott foglalások miatt - eltérés előfordulhat, ezért egyeztessünk a foglalható napokról ! Egyidejüleg csak egy "csapat" (család, baráti társaság, pár, stb.) részére kerül kiadásra! Idegenekkel nem kell osztozni, a tulajdonos is csak a kulcs és némi info átadásáig tartózkodik a háznál.

Busszal-autóval egyaránt megközelíthető (aszfalt-murvaút). Parkolás a kerítés előtt, igény esetén zárt udvaros parkolás megoldható. TATRA cseh import hétvégi ház, kétszintes épület. 17m2 nappali, 4m2 főzőfülke, 4m2 tusoló-mosdó-WC, 7m2 terasz. A fedett terasz a lakószobához csatlakozik. Itt sarokülőgarnitúra, székek, Ikea 2személyes kanapé és 2személyes extra nagy (kinyitva 218x 180 cm) KIKA kanapé található. A főzőfülke és a mosdó-WC helyiségek az előtérből nyílnak. A lakószobából a felső szintre feljáró vezet. A falépcső egy galériához csatlakozik, amelyből a hálófülke nyílik(függöny választja el). Hálófülkében 2 ágy szükség esetén 1személyes szivacs. Mobil babaágy, babakádrendelkezésre áll. Galéria 2,46m2 (2személyes szivacsággyal), hálófülke 5,96m2.

Egyszerű körülmények: sztereó rádiós magnó, dvd lejátszó, kábeltv (mozicsatornákkal), USB csatlakozós mobilnet, vezetékes víz, villany, villanybojler, gáztűzhely, mikrohullámú sütő, kenyérpiritó, sörpad asztallal, kerti fahinta, teafőző, kávéfőző, energiatakarékos Electrolux kombinált hűtő a konyhában. WC, mosdó-tusoló. Ágynemű rendelkezésre áll huzatot kérésre 200.-Ft/garnitúra ellenében biztosítok. Edények (6 személyes pácolt égerfa tálkészlet is), poharak, evőeszközök. Társasjátékok. A 600 négyzetméter teraszos elrendezésű, körbekerített kertben fák, cserjék, dísznövények találhatóak. Kerti tó, benne halakkal, békákkal. Kialakított szalonnasütő hely, bogrács állvánnyal, nyársak, grillezéshez tárcsa ( 500.-Ft, de tüzifát is biztosítok).

Teljes önellátás, igény esetén szívesen bevásárolok, felviszem a faházhoz.

Télen illetve rossz idő esetén Midea hűtő- fűtő légkondícionáló készülék (inverteres energiatakarékos) és/vagy gázüzemű FÉG gázkonvektor biztosítja a meleget az egylégterű hálófülkében, galérián és nappaliban, infra hősugárzó pedig a fürdőszobában. Éttermek, patika, orvosi rendelő, cukrászda, söröző, COOP üzlet, italdiszkont gyalog 10 percre.

A faház vendégeinek kedvezményt (10%) nyújt a helyi Emma Vendéglő (SZÉP kártya, Erzsébet utalvány elfogadóhely), a dobogókői Makovecz Imre által tervezett Zsindelyes Síbüfé (15%), a Bohém Restaurant & Grill (10%). Néhány programlehetőség : Barlangok, források, Pilis csúcs (volt rakétabázissal), 2014-ben átadott Szent Özséb kilátó, Zsivány-szikla, Rám-szakadék, Dobogókő, Pilisszántói Sziklaszínház, Pilisszántói kőfülke (a jégkorszak leghidegebb periódusából származó ősember leletanyagának helye), ősfenyves, Esztergom (Bazilika, élményfürdő), Visegrádi vár, bobpálya, Pilisszántói horgásztó, Szurdok, Holdvilág-árok, focipálya, pálosok ősmonostorának romjai a Pilis délnyugati oldalán, Árpád- házi királyok monostorának konzervált romjai Pilisszentlelken, Cisztercita Kolostor maradványai helyben (1212-ben Gertrudis királynét megölték a Pilisben, férje ebben a kolostorban temettette el és itt találta meg Gerevich László történész a szarkofágját). Kerékpár (legjobb minőségű hegyi kerékpárok) kölcsönzési lehetőség, lovagolás illetve megfelelő feltételek esetén siklóernyőzés.

A környék vonzó turisztikai látványosság és különleges adottságokkal rendelkező, őseink szakrális hagyományairól árulkodó terület. A hegyvidéket a középkor végéig szigorúan védték az illetéktelen szemek elől, s csak a táltos, vagy később a király, és a pálosok engedélyével léphetett be bárki is annak kultikusnak számító belső területeire; s ez alól állítólag még Gertrudis királyné, II. András felesége sem kaphatott felmentést. A hegygerincek majdnem 400 barlangot rejtenek, ahol a 13. században Özséb atya szerzetesrendet szervezett a hegyekben élő remetékből, az ő felelősségük volt vigyázni és továbbmenteni a beavató helynek számító Pilis hagyományait. A terület központi szerepet töltött be az ország vérkeringésében, szinte valamennyi Árpád-házi királyunk emelt itt várat, kastélyt, templomot, vagy apátságot; királyi vadászati területként funkcionált, sőt,meditációs tér és Fehérvár mellett a koronázási hely (Dobogókő) szerepét is betöltötte.

Árak: felnőtt 3400.-Ft/fő/éjszaka, felnőtteknek IFA: 400.-Ft/éj, 6-18 éves korig 2400.-Ft, 6 éves korig 1400.-Ft 18 hónapos korig ingyenes. Kutya-cica stb. esetében előzetesen egyeztés szükséges.

Hivatalosan érkezés 1. nap 14.00-tól, távozás utolsó nap 10.00-ig, eltérő igény esetén egyeztessünk. Hétvégi időszakban 1-2 fő esetén a minimális foglalható időszak 2 éj, ennél nagyobb létszám esetén ekkor is lehetséges akár 1 éjszakás foglalás is.

A foglalási naptárat igyekszem naprakészen tartani, de az a biztos ha egyeztetünk telefonon vagy emailben!

Üdülési csekket, SZÉP kártyát nem tudok elfogadni. Erzsébet utalványt beszámítok.

Megközelítésautóval Budapestről: a 11-es úton, még Szentendre előtt balra kell elkanyarodni Pomáz felé (közvetlenül az OMV kút után), Pomázon jobbra kell jönni Dobogókő irányába. Beérkezve Pilisszentkeresztre, a 2. buszmegálló (Pilisszántói elágazás) után közvetlenül balra kell kanyarodni Pilisszántó irányába, kb. 100 m után az első utca jobbra a Szabadság utca, ennek a végén lévő nagyobb emelkedő után, az 52. szám alatt, az erdő szélénél van a faház.

Amennyiben a Budapest- Pilisvörösvár- Pilisszántó útvonalat választjuk, a Pilis nyergén átérkezve tárul elénk a falu látképe, a bal oldalon hamarosan feltűnő templomot elhagyva a 2. utca balra a Szabadság utca. Innentől kezdve az előző bekezdésben foglaltak szerint jövünk tovább. Ha inkább kihagynánk a Szabadság utcát, akkor a templom utáni 3. kereszteződés balra a Dobogókői út, innen pedig a következő bekezdésben foglaltak szerint kell tovább jönni.

Nem kell végigmenni a folyamatosan emelkedő Szabadság utcán, ha Dobogókő felé tartva, elhagyjuk a falu közigazgatási határát jelző táblát. Ekkor következik egy erős balkanyar, 100 méter után jobboldalon a zöld "Kakashegyi erdészház" tábla szolgál támpontul (itt van az Atilla király forrás). Innen számítva 200 métert kell menni, amikor a baloldali szalagkorlát megszűnik. Gyakorlatilag itt lehet balra lekanyarodva rátérni a kék túristaútvonalra, amelyen lefelé haladva 500 métert, jobboldalon előbukkan a faház. Kb 400 méternél el lehet térni jobbra, de tovább kell menni egyenesen, 450 méternél van egy kis átjáró a patak fölött, itt pedig kéretik óvatosan manőverezni...

Tömegközlekedés: Pomázig HÉV, majd Volánbusszal Pilisszentkereszt 2. megállójáig (Pilisszántói elágazás), 500 m séta felfelé vagy Dobogókői járat esetén Kakashegyi megállóig és 500 m séta lefelé.

Igény esetén saját autómmal is segítek.


Vendégek véleménye

"A szállás fantasztikus volt. A faház egyszerű de tökéletesen kényelmes, a házigazda segítőkész, a környék csodálatos. Mindennel maximálisan elégedettek voltunk, biztos, hogy jövünk még. Nagyon köszönjük! :)"
Szállásadó válasza: Nagyon szépen köszönjük a meleg szavakat. Igyekszünk legközelebb is megfelelni.
2018. február - 3 nap alapján
"Nagyon jo ... nem okozott csalodást... visszajáro vendégek leszünk!"
Szállásadó válasza: Köszönjük szépen, mi pedig visszavárjuk.
2018. január - 2 nap alapján
"A hirdetésben leírtaknak teljesen megfelel. Kényelmes,takaros,igazi erdei lak. Bátran ajánlom a nyugalomra vágyó szálláskeresőknek. Mi imádtuk... :)
"
Szállásadó válasza: Köszönjük szépen, mindig örülünk mikor megfelelünk a várakozásoknak.
2017. november - 4 nap alapján
"Nyugalom, a természet közelsége, egy aranyos kis faház, kedves emberek, klassz túrák és megint csak nyugalom! Ezt a faházat a Pilisben biztosan újra felkeressük! :) Évi+Peti"
Szállásadó válasza: Köszönjük az értékelést, szeretettel várunk vissza Benneteket!
2017. szeptember - 4 nap alapján
"Nyugodt, klassz környék. Túrázóknak ideális."
Szállásadó válasza: Köszönjük, szerintünk is legfőbb erősségünk a Pilis :-)
"Kellemetlen volt, hogy a helyi étteremben -ahová a szállásadó elküldött és 10% kedvezményt ígért, amennyiben rá hivatkozok-, nem is tudtak a dologról."
Szállásadó válasza: Köszönjük az értékelést. Sajnos nem került említésre az étterem neve, így nem tudom tisztázni a kedvezmény elmaradásának okát. A helyi Emma étterem minden esetben megadta a -10%-ot eddig. A dobogőkői éttermeknél volt már korábban is probléma, de ezt említeni is szoktam, hogy a ritka igénybevétel miatt hajlamosak megfeledkezni róla. Fel fogom mindet hívni és tisztáznom az aktuális helyzetet.
2017. augusztus - 4 nap alapján
"Mindennel teljes mértékben elégedett voltam. A tulajdonos roppant kedves és figyelmes, mindenben segít, ha kell. A faház kedves, otthonos, a kert pedig lenyűgöző, mint mindig."
Szállásadó válasza: Köszönjük véleményét, örülünk, hogy jól érezte magát. Szeretettel várjuk vissza!
2016. december - 2 nap alapján
"Gyönyörű hely, kedves barátságos szállásadó! Biztosan visszatérünk máskor is!!"
Szállásadó válasza: Köszönjük a kedves véleményt, szeretettel várjuk vissza!
2016. augusztus - 3 nap alapján
"Egy ideális hely azoknak akik szeretik a természetet."
Szállásadó válasza: Köszönjük véleményét, szeretettel várjuk vissza!
2016. július - 8 nap alapján
"Csendes, pihenésre,túrázásra és környező városok falvak látni valóira alkalmas terület.Nagyon jól éreztük magunkat.
Köszönjük a vendég látást."
Szállásadó válasza: Köszönjük véleményét, szeretettel várjuk vissza!
2016. június - 10 nap alapján
"Pihenésre tökéletes!"
Szállásadó válasza: Köszönjük véleményét, szeretettel várjuk vissza!
2015. november - 3 nap alapján
"csendes környék,rengeteg közeli kirándulóhellyel,a házigazdák barátságosak,segítőkészek,és tényleg nem volt rajtunk kívül senki más :)"
Szállásadó válasza: Köszönjük véleményét, szeretettel várjuk vissza!
2015. július - 4 nap alapján
"A szállás csodás környezetben fekszik, csend és nyugalom. Túrákat kedvelőknek is tökéletes választás, bármerre indul az ember túraútvonalon találja magát. A szállásadó segítőkész, kedves. Bármikor visszatérnék, szuper hely."
Szállásadó válasza: Köszönjük véleményét, szeretettel várjuk vissza!
2015. július - 7 nap alapján
"Nagyon szép helyen van és a vendéglátónk nagyon kedves és segítő kész volt,tudom ajánlani másoknak is."
Szállásadó válasza: Köszönjük véleményét, szeretettel várjuk vissza!
2015. június - 4 nap alapján
"nyugodt,csendes hely,csak ajánlani tudom :-)
"
Szállásadó válasza: Köszönjük véleményét, szeretettel várjuk vissza!
2015. június - 3 nap alapján
"hangulatos,csendes,baeátságos."
Szállásadó válasza: Köszönjük véleményét, szeretettel várjuk vissza!
2015. március - 3 nap alapján

Ajánlatkérés

Előző szállások
Blogajánló