Zebegényi ajánlat - Zebegényi Alkotótábor

Hirdesd meg kiadó szállásod!


Zebegényi Alkotótábor

2627 Zebegény, Bartóky u. 7.[térképen]
SZÉP Kártya: nem
Kemping
Max. 42
Visszaigazolás: 4 nap

A közelben

 • Gorka Géza Kerámiamúzeum, Verőce 20 perc autóval
 • Kós Károly-kilátó 850 méter
 • Hajózástörténeti kiállítás 740 méter
 • Vasmúzeum 620 méter
 • Uszoda, Szob 10 perc autóval
 • Kismaros - Királyréti Erdei Vasút 18 perc autóval
 • Magyarok Nagyasszonya Bazilika, Márianosztra 20 perc autóval
 • Szob - Nagybörzsöny Erdei Vasút, Szob 10 perc autóval
 • Játszótér (park) 3 perc gyalog
 • Esztergom: Bazilika és múzeumok 36 perc autóval
 • Havas Boldogasszony Plébániatemplom 5 perc gyalog
 • Sziklakápolna 5 perc gyalog
 • Hajózástörténeti Múzeum 5 perc gyalog
 • Trianoni emlékmű 10 perc gyalog
 • Kós Károly Kilátó 10 perc gyalog
 • Hétlyukú Vasúti Völgyhíd 5 perc gyalog
 • Szőnyi István Emlékmúzeum 2 perc gyalog
 • Napraforgó házak 10 perc gyalog
 • Baba-park 10 perc gyalog
 • Börzsöny Múzeum, Szob 10 perc autóval

A szálláshely

Hegyvidéki
Vízközeli (max. 1 km)
Falusi

A „Zebegényi Alkotótábor" a Szőnyi Múzeum kertjében 42 fő részére nyújt szálláslehetőséget a Dunakanyarba látogató vendégek részére (csoportok, családok, baráti társaságok)

„Zebegényi Alkotótábor” - Zebegény, Bartóky u. 7.

(Szőnyi István Emlékmúzeum kertjében)


A Dunakanyarban, a folyó bal partján, a Börzsöny-hegység lábánál helyezkedik el egy festői szépségű kis község: Zebegény, ahová az év bármely szakában érdemes ellátogatni. A természet közelsége, a község hangulata, a látnivalók, a különböző programok vonzzák a kikapcsolódni vágyókat. Itt élt és alkotott a XX. századi magyar festészet kiemelkedő alakja, Szőnyi István festőművész, kinek egykori lakóháza és műterme ma már múzeum. Őt is megragadta a varázslatos táj, a faluban élő emberek mindennapjai.
A Havas Boldogasszony Plébánia Templom Kós Károly és Jánszky Béla tervei alapján az erdélyi fatemplomok mintájára épült, freskóit Körösfői-Kriesch Aladár festőművész tervezte, mára a hazai szecesszió építészetének egyik gyöngyszeme.
A Kálvária-domb aljában lévő Sziklakápolnában a legenda szerint egykor egy remete élt, s ő készítette a barlang falán látható Szűz Mária domborművet. A felfelé vezető szerpentinútról és a domb tetején található Kós Károly-kilátóból csodálatos kilátás nyílik a Dunakanyarra. Az országzászló és hősi emlékmű az 1930-as években Maróti Géza tervei alapján készült, mára a Trianoni emlékmű eredeti tervek szerinti felújítása is megtörtént. A Kálváriakápolna és a domboldalon elhelyezkedő stációk mellett kellemes erdei környezetben sétálhatnak az idelátogatók.
A Hajózástörténeti Múzeum is sok érdekességet kínál, itt Farkas Vince hajóskapitány gyűjteményét tekinthetik meg az érdeklődők.
A Hétlyukú vasúti völgyhíd a maga kategóriájában hazánk második legnagyobb hídja, íve alatt sétálhatunk el a Napraforgó utcába a szlovák parasztházakhoz, ahol több, egymást követő ház azonos stílusban lett kialakítva. Jellemzőjük az encián kék szín, kékre festett manzárdtetők, zöld és kék kerítések váltakozása, feltűnő még az is, hogy az ajtókon, kerítéseken, házszámokon napraforgókat láthatunk. A házak ma utcakép és helyi védelem alatt állnak. Gróf Károlyi Lászlóné Apponyi Franciska az 1920-as évek végén felújította az utca házainak egy részét, melyeket magyar népművészeti stílusban rendezett be. Gondozott kert és szépen kiépített strand várta a nyaralókat.
A Duna mellett húzódó kiépített kerékpárút kedvelt útvonal csodálatos panorámájával.
A községből több gyalogtúra útvonal is elérhető, mely az év minden szakában felejthetetlen élményt nyújt a kirándulóknak. Tavasztól-őszig a vízitúrák és sárkányhajózás is kellemes élményt biztosítanak, lehetőség van kerékpár és kenukölcsönzésre is. Hajókirándulási lehetőségek: Esztergom, Visegrád, Szentendre, Budapest, hétvégeken kishajó járat Pilismarótra.
E csodálatos kis községben a helyi önkormányzat által működtetett „Zebegényi Alkotótábor” várja a pihenni, kikapcsolódni vágyó baráti társaságokat, családokat ill. osztálykirándulásra érkező csoportokat, de a helyszín alkalmas képzőművészeti-, kézműves-, színjátszó-, film-, tánc- ill. olvasótáborok, gólyatáborok, cserkésztáborok, egyéb szabadidős táborok ill. csapatépítő tréningek megrendezésére is.
Közösségi terem bérelhető, kijelölt tűzrakóhely rendelkezésre áll, bográcsozási lehetőség van.
Befogadóképesség: 42 fő.
A tábor szezonális jelleggel április 15-től – október 15-ig tart nyitva (jó idő esetén október 30-ig).
Szállásfoglalás csak előzetes megrendelés alapján lehetséges, igény esetén étkezést tudunk biztosítani (reggeli, ebéd, vacsora).

Ajánlani tudjuk szervezett egy napos programjainkat is, valamint "Zebegényi körsétánkat", ahol a község nevezetességeit mutatjuk be.
Nyaranta (július második felében) Kopek Rita festőművész vezetésével a „Zebegényi Alkotótábor” várja az alkotni vágyó 15 év feletti fiatalokat és felnőtteket festészet- rajz szakra. Idén július 13-tól - július 25-ig kerül megrendezésre, egy ill. két hetes kurzusokat indítunk. Kezdők és haladók egyaránt jelentkezhetnek, bejárási és bentlakási lehetőség is van.

A festészeti kurzus mellett párhuzamosan hirdetjük meg 8-14 éves gyermekek részére napközis kerámia táborunkat bejárási lehetőséggel és igény szerint ebéddel július 13-tól - július 17-ig Salamon Eszter vezetésével, majd augusztus 3-tól - augusztus 7-ig 15 év feletti fiatalok és felnőttek részére a fazekas tábort Császár Ernő fazekas vezetésével bejárási és bentlakási lehetőséggel. Bárki jelentkezhet, aki kedvet érez az agyagozás iránt vagy ki szeretné próbálni a korongozást! Szeretettel várjuk az érdeklődőket!


Gazdag programok várják az idelátogatókat. A helyi Önkormányzat és a községben működő civil szervezetek lelkesen szervezik a különböző kulturális-, képzőművészeti-, kézműves-, sport- és szabadidős programokat (Tökvilág Fesztivál, Sárkányfesztivál, Zebegényi Napok, Tojásfa és májusfa állítás, szilvalekvárfőzés, szünidei kertmozi gyermekeknek, kiállítások, hangversenyek, előadás sorozatok, sportprogramok, táncházak, adventi hétvégék, megemlékezések).

Szeretettel várunk táborunkba és programjainkra minden érdeklődőt, kikapcsolódni, pihenni vágyó vendéget!Zebegényi Alkotótábor (7 db)

2 000 - 12 000 Ft/szoba/éj
Pontos árakért add meg utazásod tervezett dátumát!
  Max. 6
  Szoba

  Fürdőszoba: közös

  Szálláslehetőségeink:

  A Szőnyi Múzeum kertjében csodálatos környezetben lévő táborunk 42 fő befogadására alkalmas. Várjuk osztálykirándulásra, táborozásra a diákokat, illetve a kikapcsolódni, pihenni vágyó csoportokat, családokat, baráti társaságokat.

  6 db 6 személyes szoba (emeletes ágyak), áll vendégeink részére, szállásköltség: 2.000 Ft/fő/éj, valamint 18 év feletti vendégeink részére 400 Ft/fő/éj idegenforgalmi adót szükséges fizetni. A házakban ágynemű (paplan, párna) biztosított, de ágyneműhuzatot (lepedőt, paplan- és párnahuzatot) vagy saját párnahuzatot és hálózsákot mindenkinek hoznia kell. Újonnan kialakított 2 db 6 személyes szoba kis előtérrel kőépületben közvetlenül a mosdók mellett, valamint 4 db 6 személyes belülről felújított szoba új berendezési tárgyakkal a mosdóktól távolabb eső faházakban található.

  Diákcsoportok részére kedvezmény: 20 fő felett 1 fő kísérőtanár szállása ingyenes.

  Közösségi terem bérelhető, szabadtéri színpad, kijelölt tűzrakóhely és bográcsozási lehetőség van, felülről fedett, oldalról nyitott szín asztalokkal, padokkal berendezve áll rendelkezésre.

  Közvetlenül a kőépület mellett helyezkedik el egy kis apartman jellegű faház, mely szintén 6 fő befogadására alkalmas, itt 2 db 2 személyes, 2 db 1 személyes kis szoba (hálófülke) található, az előtérben asztal, székek, hűtő, villanyrezsó, mikrohullámú sütő, kávéfőző, tányérok, evőeszközök, egyéb konyhai felszerelések találhatóak a 6 fős kapacitást figyelembe véve. Ebben a különálló kis faházban a szállásköltség ágyneművel 21.800 Ft/éj (6 fő), + a 18 év feletti vendégek részére 400 Ft/fő/éj idegenforgalmi adó fizetendő, ágynemű nélkül (6 fő) 15.600 Ft/éj + a 18 év feletti vendégek részére 400 Ft/fő/éj idegenforgalmi adó fizetendő. (Utóbbi esetben ágyneműhuzatot: lepedőt, paplan- és párnahuzatot vagy párnahuzatot és hálózsákot mindenkinek hoznia kell.)


  Szőnyi-kert a háttérben a közösségi teremmelFoglaltsági naptár

  Jellemzők

  • Szállásadó nem lakik ott
  • Ellátás: önellátó
  • Zárt parkoló
  • Füves udvar, kert
  • Tűzrakó, grillező hely

  Előrefizetés

  Jellemzően a teljes szállásdíj 40%-ának megfizetése szükséges a foglalás biztosításához.


  Térkép


  Hasonló szállások

  akár 2 000 Ft/éj
  Válaszd ki, hogy melyik szobát, apartmant, házat szeretnéd foglalni!

  Zebegényi Alkotótábor foglalása

  Személyes adatok

  Lehetséges fizetési módok (válassz akár többet is)

   Átutalás

  Jelöld meg hogyan tervezel fizetni!

  Foglalás adatai

   Házi kedvencet (kutya, macska) viszek magammal.

  Ez a szálláshely sajnos nem tud fogadni házi kedvenceket.

   Elfogadom a SzállásKérés.hu felhasználási feltételeit.

  Hopp, ezt el kell fogadnod!

  Előző szállások
  Hogy jobb élményt nyújthassunk, sütiket használunk. Ha egyetértesz, folytasd a böngészést.
  Rendben