SzállásKérés.hu logo

Tótújfalui vendégház - Dráva-zug Vendégházak

Hirdesd meg kiadó szállásod!


Dráva-zug Vendégházak

7918 Tótújfalu, Petőfi u. 9-11.[térképen]
SZÉP Kártya: nem
Vendégház
Max. 14

A szálláshely

A házakról:

 

Vendégházainkat 2003 óta üzemeltetjük. A két egymás mellett található ház hatalmas udavarokkal szegélyezett.  Vendégeink teljes önállóságot élveznek, az itt töltött idő alatt „helyi” lakossá válhatnak.

 

Vendégház I. :

 

A házban 6 főt tudunk elszállásolni. Egy szoba, felszerelt konyha, étkező és fürdőszoba található ebben az épületben. Régi bútorok nyújtanak rusztikus jelleget a belső térnek. A házhoz tartozó hatalmas udvarban kertibútor, szalonnasütő és grillezési lehetőség várja a pihenni vágyókat. A gyerekekre is gondoltunk, amikor kialakítottunk nekik egy homokozót. Játékokat és sportfelszerelést (ping-pong asztal, ütők, labdák stb.) biztosítunk. Kerékpárkölcsönzésre is van lehetőség.

 

Vendégház II. :

 

Ebben a házban két szoba található, felszerelt konyhával, fürdőszobával és terasszal. Itt 8 főt tudunk fogadni. A berendezés modern. A téli hónapokban kandalló biztosítja a kellemes meleget. Az udvar alkalmas sportolásra, játszásra. Fajátszótér várja a gyerekeket.

 

Mindkét vendégházban ágyneműt biztosítunk.

 

A „zöld” sziget:

 

Országunk ezen „elfeledett” része valódi kikapcsolódást nyújt mindenkinek, aki friss levegőre, „vágható” csendre és nyugalomra vágyik Az érintetlen természet, az őshonos élővilág kirándulások célpontjává vált. A falutól másfél kilóméterre hömpölygő Dráva folyó mentén gyalogosan megtehető egy séta a régi nyomsáv vonalán. Ha szerencsések vagyunk, ugrándozó őzekkel, szarvasokkal és vaddisznókkal is összefuthatunk. A fekete gólya fehér társaival a falut övező védett Lugi-erdőben fészkel.

 

A szomszédos településeken tájházak (Lakócsa) és közel száz éves tornácos házak (Bogdása) csillantják fel, hogy vajon milyen élet zajlott ezen a vidéken évtizedekkel korábban. A horvát hagyományőrzés még él, még mindig vannak akik ápolják a szövőszékes szövés és horvát baba készítés hagyományát. Tótújfaluban a mai napig vasárnap hajnalban dagasztják a horvát sós-túrós kalácsot. Nyelvében is él a horvát származás, főleg az idősebbek körében.

 

A Barcsi Ősborókás kedvelt kirándulóhely lett kiépített két kilóméteres tanösvénnyel, túristaúttal. A környék vadakban gazdag, sokan vadászati céllal látogatnak ide. A horgászok is megtalálhatják a kedvükre való „pecás” helyet.  A kedveltebb helyek közé tartozik maga a Dráva folyó és a Kétújfalui Horgásztó.

 

Vendégeink figyelmébe ajánljuk a környéken található számos termálfürdőt. Élményfürdő Barcson és Szigetváron (20 km), a Sellyén található strand (20 km), és a  harkányi gyógyvíz (60 km) mind a nyári aktív pihenéshez járulnak hozzá.

 

Lábodon vidrapark, Drávaszentesen oktatóközpont nyújt tartalmas kikapcsolódást. Meg kell még említenünk a Dráván tehető hajókirándulások lehetőségét is. Evezőtúrát korlátozott számban engedélyeznek a Nemzeti Park szabályainak betartásával. Barcs városa egyben határátkelő is, Tótújfaluból 20 kilómétert kell megtenni és máris a „szomszédban” vagyunk.

 

 

 


  Televízió  •  Felszerelt konyha  •  Hűtő

  Dráva-zug Vendégházak szállás TótújfaluFoglaltsági naptár

  Jellemzők

  • Élelmiszerbolt a közelben
  • Tűzrakó, grillező hely
  • Zárt parkoló
  • Füves udvar, kert


  Térkép


  Hasonló szállások

  Ajánlatkérés

  Dráva-zug Vendégházak

  Személyes adatok

  Tervezett fizetési mód (többet is megjelölhetsz)

   Készpénz

  Jelöld meg hogyan tervezel fizetni!

  Foglalás adatai

   Elfogadom a SzállásKérés.hu felhasználási feltételeit.

  Hopp, ezt el kell fogadnod!

  Előző szállások
  Blogajánló
  Hogy jobb élményt nyújthassunk, sütiket használunk. Ha egyetértesz, folytasd a böngészést.
  Rendben