Kirándulás

Barlangoljunk Budapest alatt!

Mindazok számára, akik érdeklődnek vagy kifejezetten lelkesednek a föld alatti túrák iránt, van egy jó hírünk: március a barlangok hónapja. Elsejével kezdetét vette a Barlangoljunk! kampány, melynek fő célja, hogy különböző barlangi programok által hazánk látogatható barlangjait megismertesse, népszerűsítse, valamint rávilágítson arra, milyen fontos megőriznünk e nemzetközi szinten is egyedülálló, sérülékeny természeti értékeinket. A kampányban részt vevő nemzeti parkok jelentős kedvezményekkel várják a látogatókat.

Cseppkövek, ősmaradványok, izgalmas járatok várják a barlangászni vágyókat a Pál-völgyi-, Mátyás-hegyi-barlangrendszerben.

Budapesten a Pál-völgyi, a Mátyás-hegyi  és a Szemlő-hegyi barlang látogatható. Míg az utóbbiban betonjárdákon és lépcsőkön haladva túrázhatunk, az első kettőben extrém barlangtúrát is tehetünk, azaz nem kiépített túraútvonalon, hihetetlen járatokon – gyakran csúszva-mászva – kell közlekednünk. Ez senkit ne rettentsen el a barlangászástól, mivel a túrákhoz nincs szükség semmilyen előképzettségre, csak jókedvre, bátorságra és vállalkozószellemre. Akár iskolai csoporttal, családdal vagy baráti társasággal vágunk neki a barlangtúrának, biztos, hogy kalandokkal teli, emlékezetes élményben lesz részünk. Lássuk képekben, miről marad(hat)nak le azok, akik még hezitálnak!

Forrás: http://magyarnemzetiparkok.hu, http://www.dunaipoly.hu, http://dinp.nemzetipark.gov.hu, http://www.dinpi.hu

Várjuk az olvasókat  Facebook-on is!