Hirdesd meg kiadó szállásod!

Amadé Panzió

Románia - 537295 Madéfalva, 42[térképen]
SZÉP Kártya: nem
Panzió
Max. 45

A szálláshely

Családias

Amadé panzió

Hagyomány-Család-Minőség

Történelem:

Hargita megye szívében található Madéfalva község, melynek neve szorosan összefonódik az 1764-ben véghezvitt vérfürdővel, tömegmészárlással. Amikor is az osztrák katonaság lemészárolt több száz székely hazafit, akik nem akarták igába hajtani a fejüket, akik szabadságuk megőrzéséért ellenálltak az uralkodó hatalomnak. 1764 Január 7-én hajnalban, 1350 osztrák katona körülvette a falut és két ágyúval tüzet nyitottak az alvó falura, majd a katonák rátámadtak a védtelen emberekre és vérfürdőt rendeztek. Vannak akik 200, mások pedig 400 körülire teszik az áldozatok számát. A mészárlás után ezrek menekültek Moldvába, akik ott gyarapították a gyimesi és moldvai csángók sorait. Így vált a madéfalvi veszedelem a csíki – székely – történelem meghatározó jelképévé.

A falu neve egyesek szerint a latin Amadeus (Ama Deus = Szeresd az Istent) személynévből származik, míg mások a falu első feltételezhető birtokosa „Amadé” nevéből származtatják.Hagyomány:

A székely hagyományokhoz hűen épült és berendezett panziónk célja, megismertetni a vendégekkel azokat a hagyományos ételeket, illetve szokásokat és viselkedés formákat, amelyek a székelységet oly sokáig jellemezték és amely értékekre, ha nem vigyázunk eltünnek a mai rohanó világ sűrűjében. Messzeföldön híres a székely ember vendégszeretete, bőkezűsége és persze a humora. Ki ne szeretné azt, hogy ha elmegy pihenni valahová, akkor ott otthon érezzhesse magát! Van egy jó hírünk: az „Amadé” panzió pontosan az a hely, ahol ezt megteheti!

Család:

Szobáink úgy vannak kialakítva, hogy kis és nagy családos vendégeink egyaránt kényelmesen elférjenek, nem beszélve a saját parkolóról, ahol még a turistabuszok is elférnek. Ételeinket és fogásainkat úgy állítottuk össze, hogy az, egy meghitt családi vacsorának is megfeleljen. „Mintha a nagyi készítette volna” - halljuk az étteremből a konyhába beszűrődő elégedett megjegyzéseket. A felszolgálók mosolygós – kedves arca, a házias ételek pedig elfeledtetik velünk a szürke hétköznapok egyhangúságát.


Minőség:

Az idelátogató vendégek kényelmének érdekében, sikerült ötvöznünk a hagyományos elemeket a modern minőségi felszereléssel. Minden szobához külön fürdőhelység, külön LED TV és telefon tartozik. Az apartmanokban pedig fürdőkád és minibár is található. A hagyomány jegyében készült minőségi – kézzel festett szekrények, asztalok, székek és ágyak összhangja olyan érzést kelt az emberben, mintha egy gondos székely gazda házában lenne.
Itt kell megemlítenünk a kiváló minőségű, mai trendeknek megfelelő, modern felszereltségű konyhát, a 80 férőhelyes éttermet, a kényelmes konferenciatermet és a bárt, ahol akár biliárdozás közben, akár egy jó hideg sör vagy egy finom, minőségi bor mellett kiengedhetjük a mindennapok során felgyülemlett negatív energiáinkat. És ha ez még mindig nem lenne elég, az idelátogató vendégeink igénybe vehetik a tennisz pályát vagy a focipályát, valamint edzhetnek a fittneszteremben. Esténként pedig egy kétsávos bowlingpálya áll a vendégeink szolgálatára, ahol az önfeledt szórakozás nem lehet kérdés, sem egy család, sem egy csoport számára.


Amadé - standard szoba (8 db)

8 000 Ft/szoba/éj
Pontos árakért add meg utazásod tervezett dátumát!
  Max. 2
  Szoba

  Fürdőszoba: saját  •  Televízió  •  Wi-Fi

  Amadé - standard szobaFoglaltsági naptár

  Amadé - komfort szoba (3 db)

  10 000 Ft/szoba/éj
  Pontos árakért add meg utazásod tervezett dátumát!
   Max. 3
   Szoba

   Fürdőszoba: saját  •  Televízió  •  Wi-Fi

   Amadé - komfort szobaFoglaltsági naptár

   Amadé - apartman (4 db)

   15 000 Ft/apartman/éj
   Pontos árakért add meg utazásod tervezett dátumát!
    Max. 4
    2 hálótér
    Apartman

    Fürdőszobák: 1 db  •  Televízió  •  Wi-Fi  •  Hűtő

    Amadé - apartmanFoglaltsági naptár

    Jellemzők

    • Élelmiszerbolt a közelben
    • Ellátás: önellátó
    • Bár, étterem a szálláson
    • Füves udvar, kert

    Térkép


    Vendégek véleménye

    10.0[ tisztaság 10 - megfelel a hirdetésnek 10 - ár/érték arány 10 ]
    2016. július - 5 nap alapján - 2 fő


    Hasonló szállások

    akár 8 000 Ft/éj
    Válaszd ki, hogy melyik szobát, apartmant, házat szeretnéd foglalni!

    Amadé Panzió foglalása

    Személyes adatok

    Lehetséges fizetési módok (válassz akár többet is)

     Készpénz

    Jelöld meg hogyan tervezel fizetni!

    Foglalás adatai

     Házi kedvencet (kutya, macska) viszek magammal.

    Ez a szálláshely sajnos nem tud fogadni házi kedvenceket.

     Elfogadom a SzállásKérés.hu felhasználási feltételeit.

    Hopp, ezt el kell fogadnod!

    Előző szállások
    Hogy jobb élményt nyújthassunk, sütiket használunk. Ha egyetértesz, folytasd a böngészést.
    Rendben